↓ Archives ↓

Info

////  Chantalla Pleiter  ///// info@chantallapleiter.nl //// Groningen, NL  ////

Chantalla Pleiter is kunstenaar, theatermaker, performer uit Groningen. Afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva; richting Nieuwe media en Theatervormgeving. Daarnaast heeft ze voor een periode theaterwetenschap gevolgd aan de Universiteit in Groningen.

Chantalla’s werk richt zich op de samenkomst van bezoeker en het werk, het hier en nu van die samenkomst en de beïnvloeding van beide. Het vormgeven van de ervaring. Dit uit zich meestal in interactieve kunst/theater installaties en performances met een grote rol voor de mogelijkheden van computers en nieuwe technologie.

—————————————————————————————————————————-

Daarnaast is Chantalla Pleiter sinds 2006 werkzaam bij technologisch theatergezelschap CREW_ Eric Joris (BE), als onderdeel van de artistieke kern en regie assistente van Eric Joris.


CREW is een gezelschap dat zich beweegt op de grens van kunst en wetenschap, van podiumkunst en nieuwe media. Eric Joris ontwikkelt met zijn collectief van kunstenaars en wetenschappers live-art projecten die het theater verrijken met de nieuwste technologische ontwikkelingen.

www.crewonline.org
—————————————————————————————————————————-

Verder geeft Chantalla Pleiter vuur (pois) en steltenloop performances.