↓ Archives ↓

>

C.A.P.E. KIT,

Stapt binnen in de fantasiewereld van een kind, in virtual reality..

.

Promo film: C.A.P.E

.

C.a.p.e. KIT is een immersieve performance (virtual reality) voor kinderen en volwassenen. De bezoeker trekt een rugzak met computer, trackers en een videobril aan en wordt een andere werkelijkheid in geslingerd. De fantasiewereld van een kind…

Een meisje in het rood neemt je bij de hand en trekt je haar wereld in. Stap voor stap ontdekt je een andere ruimte, perspectief en tijd. Als speeltje van haar wereld loop je aan een rode draad en dwaalt door haar labyrint van werkelijkheid en fantasie.  Dit is een hoogtechnologisch staaltje, maar ook een unieke artistieke ervaring. C.a.p.e. KIT is de eerste CREW-creatie voor kinderen.

CREW is een technologisch theatergezelschap uit België en gespecialiseerd in immersieve theatervoorstellingen.

CREW creëerde met C.a.p.e. een performance-vorm die de toeschouwer in het hart van de ervaring zet. C.a.p.e. verplaatst je naar de binnenkant van het 360 graden gefilmde beeld. Dankzij een videobril, trackers en een hoofdtelefoon is het mogelijk om een nieuwe realiteit te verkennen, een andere ruimte en tijd.

Sinds 2010 ontwikkelt CREW korte C.a.p.e creaties (’25) die telkens een nieuw aspect van het artistieke potentieel van het C.a.p.e format onderzoeken: C.a.p.e Brussels, C.a.p.e Pierrefonds, C.a.p.e Tohoku, C.a.p.e Horror, C.a.p.e KIT, C.a.p.e Vooruit… Deze voorstellingen touren internationaal rond langs festivals, musea en conferenties.

————————————————————

Concept en regie C.A.P.E KIT: Chantalla Pleiter
Concept C.a.p.e. : Eric Joris
Spelregie: Ivan Vrambout / Spel: Hannah Vrambout
Regie- en productieassistentie: Jana Declercq
Techniek: Koen Goossens / Lichtontwerp: Julien Ladavid
Geluidsontwerp: Ruben Nachtergaele / Productieleiding: Vicky Vermoezen

Met dank aan: Familie Vrambout-Gijsenberg /Philippe Bekaert (EDM, Universiteit Hasselt) , Chambéry, Lies Verhoeven en”la nouvelle harmonie Bruxelloise d’accordeons”

Productie : CREW / Co-productie: STORMOPKOMST

C.A.P.E. KIT werd oa. gepresenteerd in:

STORMOPKOMST festival, Turnhout / Dance & Theatre Festival, Göteborg (S) / Kosice 2013, Slovakije / Metropolis/KIT festival, Kopenhagen / Festival de la Bâtie, Genève / Cinekid, Amsterdam / Travellings, Lieux publics, Marseille (FR) / Theater op de Markt, Hasselt (BE) / International Theatre Festival 4+4 Days in Motion, Praag (CZ) / Gardens of La Venaria Reale, Italië