↓ Archives ↓

< Virtual Bodies in Sonic Space

Een interactieve theatrale en muzikale ervaring, waarbij je met 3 anderen een immersieve wereld in stapt. Laat je fantasie de vrije loop en verdwijn in een betoverende virtuele wereld. Krijg een geluidslichaam met ieder zijn eigen akkoord en ontdek elkaar los van identiteit. Laat je onderdompelen in een Sonic Wellness sessie.

Wat als je een compleet nieuwe wereld kon bezoeken, samen met anderen? En hoe maak je contact met iemand zonder het gezicht of de identiteit te zien? Zet de VR-bril op en ontdek een verrassende en magische dimensie waarin de grenzen van de realiteit worden verlegd. Maak virtuele vriendschappen waarbij je geluid als taal moet gebruiken en duik samen in een muzikale wereld die je zelf kan maken. ‘Virtual’ Bodies in Sonic Space zorgt ervoor dat je een nieuwe wereld bouwt in de game, maar ook in je eigen hoofd. Wees dus voorbereid op een geheel nieuwe kijk naar je eigen omgeving. Het enige wat je na het afzetten van de bril kan zeggen is ‘wow!’

In samenwerking met Jan Klug en met ondersteuning van het talentontwikkelings-traject Station Noord, is voor Virtual Bodies in Sonic Space een totaal nieuw interactieve multiplayer omgeving onderzocht en gebouwd waar men realtime elkaars virtuele lichaam ziet, kan aanraken en kan bespelen. In een vervreemdende Augmented Reality omgeving bevind je je tussen het virtuele en de echte realiteit. De theaterruimte is echt, de lichamen zijn echt maar de mogelijkheden van de virtuele wereld en elkaar zijn betoverend.  Samen ondergaan ze een kennismakingsritueel en kunnen de theaterbezoekers geluidslandschappen bouwen met elkaars lichamen, blokjes en rotsblokken en deze landschappen worden verfijnd met live saxofoon klanken die zich vrijelijk bewegen door de echte ruimte.

 


Credits:
Concept, realisatie: Chantalla Pleiter
Concept, technologie: Jan Klug
Assistentie: Atharve Gupta
Tekst en wellness concept: Bram Esser
Saxofoon improvisatie: Jan Klug

Met dank aan: Katherine Hendricks en Henk Bothof
Mede mogelijk gemaakt door: Station Noord & Grand 4/Grand Theatre, Noorderzon