↓ Archives ↓

>

Virtual Reality Orkest Ontdekker

Virtueel kennismaken met een orkest en de instrumenten van een orkest..

De Virtual Reality Orkest Ontdekker is een interactieve VR installatie die publiek laat onderdompelen in de wereld van een groot symfonisch orkest: Het Rotterdams Philharmonisch Orkest..

 

/// Film VR Orkest Ontdekker/// radio Rijnmond /// film: Klein meisje volledig los in VR Orkest Ontdekker ///artikel Kunstzone /// cultuurmarketing

Het is een bijzondere combinatie tussen een “gamewereld” (CG) en een “echte wereld” (360 video + 360 geluid) om zo kennis te maken met een orkest en de klassieke muziek.
Uitgerust met videobril en controllers kunnen bezoekers op ontdekkingstocht: ze lopen vrij rond tussen instrumenten en kunnen een instrument uit elke muziekgroep leren kennen, beluisteren en bespelen of de hand van de dirigent pakken om zo alle instrumenten zelf te dirigeren.
Na een keuze voor een instrument s
tap je mee op het podium midden tussen het orkest en beluister en bekijk deze vanuit 6 verschillende posities. De kinderen staan tussen de strijkers, pal voor de neus van de dirigent of naast de slagwerkers om precies te horen en te zien hoe het in het echt gaat, na het eerst zelf geprobeerd te hebben!
Je 
neemt met de VR Orkest Ontdekker een positie (visueel en auditief) in die je als concertbezoeker nooit te zien en te horen krijgt. Ook is de installatie gemaakt om van de buitenkant te bekijken en te beluisteren en zo is de ontdekkingstocht van de VR speler binnenin ook een performance en concert aan de buitenkant.

Een unieke virtuele ervaring om kennis te maken met de magische wereld van klassieke muziek en het Rotterdams Philharmonisch Orkest!

 

 

 

Een project van Chantalla Pleiter in opdracht van Het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Maar niet mogelijk zonder de samenwerking met: 
Happy Ship (CG and programming)
Mass Audio (360 audio)
Culture Crew, Vincent Jacobs (360 video)
Green Couch (composing CG audio)
Pieter van Dijken (grafisch vormgeving)