↓ Archives ↓

>

Ficus Benjaminnen

De Ficus Benjaminnen is een onderzoek naar dynamische, interactieve en eigengereide natuur.

Hoe zou het zijn als wij de natuur minder als statisch en meer als een levend iets zouden ervaren. Natuur die de mogelijkheid heeft om emoties te tonen of actief te reageren op mensen in haar omgeving?

.

Jaap en Judith zijn twee interactieve kamerplanten (ficus benjamin). Ze reageren op elkaar en op de mensen in hun omgeving. De bezoeker mag naar ze kijken, ze aanraken, aaien, slaan.. Al die interactie is een vorm van communicatie en de ficus communiceert terug.. In geluid, beeld, beweging of tekst.

Door de ficussen aan te raken genereren ze tonen, muzikale geluiden, en roepen ze au als de bezoeker ze te hard behandeld. Via een schermpje communiceren ze met elkaar, laten weten hoe het met ze gaat, wat ze van de bezoeker denken of vertellen hun familiegeschiedenis.     En als er niemand in de buurt is babbelen Jaap en Judith met elkaar..

.

Concept:  Chantalla Pleiter en Teackele Soepboer

Programmatuur: Teackele Soepboer

—————————————————————————————————————-

Festival bezoeken door Jaap en Judith:

Parklife festival, Gent /// Cinekid Groningen, Forum Images, Groningen  ///  KidsOdeGand, festival van Vlaanderen, Gent /// Informele Top, Festival van Vlaanderen, Gent  ///  Theater Tapas, Groningen /// Noorderzon, Q3 kubus, Groningen /// Gideon festival, Groningen. /// Nwbm festival, Groningen.

Jaap en Judith op het Noorderzon festival:

Jaap en Judith op NWBM festival en Gideon festival: