↓ Archives ↓

<

Kan jij leven bouwen?

Een Virtual Reality installatie en game die je meeneemt naar het perspectief van de wetenschapper en de vraag: Wat is leven?
Wat is daar dan voor nodig?
En… probeer zelf leven te bouwen!

 

Waaruit bestaat leven? Wat heb je nodig om iets tot leven te wekken? Zet een VR-bril op en stap in de wereld van wetenschappers. Je wordt zo klein dat je alle bouwblokjes van leven op moleculair niveau kunt zien. Tijd om op zoek te gaan naar de bouwblokjes die jij nodig hebt om je eigen leven te bouwen. Vang de bouwblokjes met je netje en bouw zo je eigen leven!

Een educatieve VR ervaring voor kinderen in opdracht van het Origin centre, NWO en de Nationale Wetenschap Agenda in samenwerking met Science LinX Groningen.
Deze VR ervaring is een combinatie van gefilmde VR en een game waardoor de connectie gemaakt wordt met de echt wereld en de onderzoekswereld die zich op onzichtbaar (moleculair) niveau bevindt. De ervaring neemt kinderen mee naar de bijzondere onderzoeksvraag “Wat is Leven?” en ze maken kennis met de definities van leven en de verwondering en magie van het leven zelf. En komen misschien tot de conclusie dat al het leven uit dezelfde eigenschappen bestaat met allemaal dezelfde moeder.. maar dat zelf de wetenschappers nog niet weten hoe dit leven nou echt ontstaat.. en dat is voer voor verdere onderzoeksvragen!

Duur: 5 min
Leeftijd: 8 tot 80 jaar


Credits:

Concept en uitgevoerd:
Happy Ship en Chantalla Pleiter
Acteur: Kayleigh Esterik
Stem: Leonieke Toering
Assistentie/productie: Johanna Hondelink

In opdracht en samenwerking met  Origins Center, De Nationale Wetenschapsagenda, Science LinX РFaculty of Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen
en onderzoeker Kayleigh Esterik