↓ Archives ↓

Info

////  Chantalla Pleiter  ///// info@chantallapleiter.nl //// Groningen, NL  ////

Chantalla Pleiter is kunstenaar, theatermaker, performer uit Groningen. Afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva; richting audio visuele media en theatervormgeving. Daarnaast heeft ze voor een periode theaterwetenschap gevolgd aan de Universiteit in Groningen.

Als creatief ondernemer/kunstenaar werk ik autonoom, in opdracht en ben ik onderdeel van het artistieke en coördinerend team van CREW; een Brussels technologisch theatergezelschap gespecialiseerd in artistieke en technologische immersie (virtual reality).

Ik manoeuvreer mij met mijn eigen werk graag op de rand van kunst, wetenschap en technologie. In opdracht word ik gevraagd om een vervreemdende draai te geven een een festival, een probleem bij de nefrologie afdeling in een ziekenhuis of om op een interactieve manier muziekeducatie te verzorgen bij het Rotterdams Philharmonisch orkest. Deze draai heeft meestal de vorm van een interactieve installatie die door middel van participatie, interactie en technologie nierpatiënten, kinderen of festivalgangers anders laat kijken, laat spelen en met alle zintuigen onderwerpen of verhalen laat ontdekken om zo te komen tot gedragsverandering, inzicht, inspiratie of misschien wel iets heel anders..


 
Sinds 2006 is Chantalla Pleiter werkzaam bij technologisch theatergezelschap CREW_ Eric Joris (BE).
 
CREW wil als experimenteel gezelschap zichtbaar maken hoe technologie ons verandert. De kunstvorm die CREW hiervoor gebruikt en die eenvoudig gezegd het lichaam van de toeschouwer opzoekt, is immersie. Het speelvlak om dit immersief werk te delen met het publiek is meervoudig: theater, installaties en performances.
 
 Eric Joris ontwikkelt met zijn collectief van kunstenaars en wetenschappers live-art projecten die het theater verrijken met de nieuwste technologische ontwikkelingen.
 
www.crewonline.org

 

.

Verder geeft Chantalla Pleiter vuur (pois) en steltenloop performances en workshop voor middelbare scholen en kunstacademie.